Corteva start samenwerking voor ontwikkeling biofungiciden

Gewasbeschermingsfabrikant Corteva Agriscience gaat samenwerken met het Franse biotechnologiebedrijf Gaïago voor de ontwikkeling en levering van biologische fungiciden in verschillende gewassen.

Corteva+start+samenwerking+voor+ontwikkeling+biofungiciden
© Nieuwe Oogst

Het Amerikaanse concern heeft hiervoor onlangs een meerjarige overeenkomst ondertekend met de nieuwe Franse partner. Corteva krijgt nu een exclusieve wereldwijde testlicentie en bijbehorende commerciële rechten voor een nieuwe biofungicidetechnologie. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

De nieuwe technologie van Gaïago kan volgens Corteva een bijdrage leveren om wereldwijd belangrijke voedingsgewassen te beschermen tegen een brede range van ziekteverwekkers. Gezamenlijke onderzoeksprogramma's van beide partners zijn inmiddels gelanceerd bij wetenschappelijke instellingen in Europa.


Duurzaamheidsdoelen voor 2030

Met de samenwerking wil Corteva de portfolio voor groene oplossingen snel uitbreiden. Het is de bedoeling dat het concern daarvoor nog meer samenwerkingsverbanden aangaat. Via R&D-samenwerking, licenties, distributie-afspraken en externe innovaties wil Corteva de toegang vergroten tot duurzame oplossingen om te kunnen voldoen aan de eigen duurzaamheidsdoelen voor 2030.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer