Den Besten Cum Laude Awards uitgereikt

Voor het vijfde jaar op rij hebben boeren uit het hele land hun kazen en zuivel ingezonden om mee te dingen naar de Den Besten Cum Laude Awards 2021, de grootste kaaswedstrijd van Nederland. Zaterdag zijn de winnaars bekendgemaakt.

In de categorie kaas gemaakt op de boerderij heeft de familie Rotteveel uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering de gouden melkbus in de wacht gesleept. In de categorie zuivel en zachte kaas hebben Ellen en Boris Heemskerk uit het Zuid-Hollandse Oud Ade gewonnen met hun zachte boter.

Het bekendmaken van de winnaars en het uitreiken van de prijs ging dit jaar anders dan gebruikelijk. 'Normaal gesproken hebben we een Cum Laude Award-feestavond met ongeveer vierhonderd mensen, maar dat durfden we dit jaar nog niet aan. Dus hebben we een roadshow bedacht. We hebben de gouden melkbus langsgebracht bij de winnaars', zegt medeorganisator Marije van der Poel.


Getoeter

'We zijn overdonderd. Opeens was er allemaal getoeter en stonden er veel mensen op ons erf om ons te feliciteren. We zijn echt blij met de prijs', reageert de familie Rotteveel.


In de categorie kaas gemaakt op de boerderij heeft de familie Rotteveel uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering de gouden melkbus in de wacht gesleept
In de categorie kaas gemaakt op de boerderij heeft de familie Rotteveel uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering de gouden melkbus in de wacht gesleept © Ruben Meijerink

De gouden melkbus is een wisseltrofee. In maart moeten deze winnaars hun bekers weer inleveren. Op 16 maart 2022 wordt een nieuwe prijswinnaar bekendgemaakt. 'Dan is het hopelijk een groots evenement met meer categorieën', zegt Van der Poel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer