Ruim 5 miljoen euro noodhulp voor Duitse boeren

Na de watersnoodramp in juli, die ook boeren in West-Duitsland hard heeft getroffen, deed onder andere de Duitse Boerenbond een oproep tot donaties. Ruim 5 miljoen euro is beschikbaar voor noodhulp.

Ruim+5+miljoen+euro+noodhulp+voor+Duitse+boeren
© Duitse Boerenbond

Samen met de boeren- en wijnbouwvereniging Rheinland-Nassau, de Rheinischen Landbouwvereniging en de hulporganisaties LandsAid en Adra beginnen nu de eerste betalingen aan de zwaarst getroffen bedrijven.

Voorzitter Joachim Rukwied van de Duitse Boerenbond is blij met de enorme bereidheid om boeren te doneren. 'We zijn enorm dankbaar dat we onze boerenfamilies in deze moeilijke situatie snel en onbureaucratisch kunnen ondersteunen.'

Directeur Christian Molke van hulporganisatie Adra benadrukt het belang van de boeren voor de regio. 'De boerderijen in de overstromingsgebieden zijn de beslissende sleutel voor een succesvolle en duurzame wederopbouw van de hele regio. Onze noodhulp is bedoeld om een nuttige aanvulling te zijn op maatregelen voor alle hulpverlening en om gevolgschade zoveel mogelijk te voorkomen.'


Donatierekening

Na de watersnoodramp in juli heeft de Duitse Boerenbond in samenwerking met de Schorlemer Stichting een donatierekening opgezet. Dit werd ook ondersteund door de hulporganisaties LandsAid en Adra om de getroffen boerenfamilies zo snel mogelijk te ondersteunen in hun acute noodsituatie.


• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Er zijn duidelijke regels en criteria voor de uitbetaling van de steun. De boerderijen dienen een aanvraag voor noodhulp in bij hun verantwoordelijke regionale boerenverenigingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer