Leliekweker+Bredefleur+geeft+werknemers+bedrijfskleding+van+petflessen
Nieuws
© leverancier

Leliekweker Bredefleur geeft werknemers bedrijfskleding van petflessen

De medewerkers van leliekweker Bredefleur in Moerkapelle en Luttelgeest werken voortaan in duurzame bedrijfskleding gemaakt van de milieuvriendelijke rPET-garen. De kleding is ontwikkeld met het bedrijf Galladio Corporate Fashion in Wateringen.

De duurzame bedrijfskleding is gemaakt van milieuvriendelijk geproduceerde garens, maar is kwalitatief ook hoogwaardig en draagt comfortabel. De rPET-garens worden namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen. In de kleding is ook biologisch katoen verwerkt.

De ingezamelde en recyclebare petflessen worden via een mechanisch proces verwerkt tot vlokken, waaruit de rPET-garens weer worden vervaardigd. Kleding waarin gerecyclede petflessen worden verwerkt, is Global Recycle Standard (GRS-)gecertificeerd.

Het biologische katoen en de kleding hebben ook een Global Organic Textile Standard (GOTS)-certificering. Dit garandeert dat er aan het biologisch geteelde katoen, naast teelt- en milieu-eisen, ook voorwaarden worden gesteld aan de arbeidsomstandigheden op de plantage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer