Bio-energieproject Tilburg krijgt boost door overname

Het bio-energieproject van Re-N Technology, dat al jaren op de rol staat, is overgenomen door VTTI. De leverancier van energie- en chemicaliënopslagen gaat activiteiten ontwikkelen rondom hernieuwbaar aardgas.

Bio%2Denergieproject+Tilburg+krijgt+boost+door+overname
© Re-N Technology

De overname van het project op het industrieterrein bij de stortplaats De Spinder in Tilburg is op 11 augustus bekendgemaakt. Re-N Technology uit Hilvarenbeek was al jarenlang bezig met het verkrijgen van de vergunningen en de SDE-subsidie om op die locatie mest te vergisten en verwerken.

Het zou uiteindelijk gaan om een installatie waarmee 240.000 ton drijfmest en dikke mestfractie kan worden verwerkt. In april 2020 waren alle formaliteiten rond, op de financiering en definitieve go na.


Gas geven op bouw bio-energiefaciliteit

Na de oproep aan veehouders om mest in te tekenen, werd het stil. John Horrevorts, voormalig directeur van Re-N technology en kartrekker van biogasprojecten, ging in april 2021 werken bij VTTI. Nu gaat hij als operationeel manager gas geven op de bouw van de hightech bio-energiefaciliteit. Daarmee zal een nominaal vermogen van 17 megawatt worden geleverd en zal 23 miljoen kubieke meter biogas per jaar worden geproduceerd. Dat gebeurt door organisch afval en zijstromen anaeroob te vergistingen.

Naar verwachting zal het moderne complex in het derde kwartaal van 2023 in gebruik worden genomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer