CropX neemt Dacom Farm Intelligence over

Het Israëlische softwarebedrijf CropX neemt Dacom Farm Intelligence over. De onderneming vestigt haar Europese kantoor in het hoofdkantoor van Dacom in Emmen. De omvang van het team verdubbelt. CropX-CEO Tomer Tzach: 'Dacom was het ontbrekende puzzelstukje voor ons farmmanagementplatform.'

CropX+neemt+Dacom+Farm+Intelligence+over
© Herman Deuling

Het softwarebedrijf werd opgericht in 2015 en is een wereldwijde leider op het gebied van landbouwdata-analyse. Door de toevoeging van Dacom kan de Israëlische onderneming haar diensten uitbreiden. Dacom is het Europese platform voor teeltoptimalisatie en heeft zo'n drieduizend klanten met meer dan twintigduizend teeltbedrijven in ruim veertig landen.

CropX heeft nu naar eigen zeggen het enige uitgebreide platform voor farmmanagement met actieve irrigatietechnologie, kunstmestbeheer en gewasbeschermingsfuncties. De klanten van CropX en Dacom hebben toegang tot een volledig pakket van analyse- en automatiseringstools.

De overname is de derde acquisitie die de onderneming doet in achttien maanden. Tzach verwacht dat de wereldwijde groei exponentieel zal versnellen als de teams en technologie integreren. Per direct zullen alle Dacom-medewerkers zich bij CropX voegen. Bij Dacom werken ongeveer dertig mensen. Het bedrijf heeft naast het kantoor in Emmen een nevenvestiging in Groningen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer