Dacom en Sencrop gaan intensiever samenwerken in waarschuwingssystemen

Dacom en Sencrop gaan officieel samenwerken aan de verdere ontwikkeling van geautomatiseerde waarschuwingssystemen tegen ziekten en plagen. Dit maakten beide automatiseringsbedrijven onlangs bekend.

Dacom+en+Sencrop+gaan+intensiever+samenwerken+in+waarschuwingssystemen
© Dacom

Directeur Janneke Hadders van Dacom meldt dat er het afgelopen jaar al veertig koppelingen tussen Dacom-bedrijfsmanagementsystemen en Sencrop-weerstations tot stand zijn gebracht, op verzoek van telers. 'De goede ervaringen zijn aanleiding om de samenwerking verder uit te bouwen', zegt Hadders.

Volgens recent onderzoek van Agridirect maakt 7,3 procent van de akkerbouwers gebruik van geautomatiseerde waarschuwingssystemen om hun teelten te beschermen tegen ziekten en plagen. Daarbij zijn lokale weergegevens essentieel om de juiste teeltbeslissingen op het juiste moment te kunnen nemen. Het koppelen van de Sencrop-weerapp met de Dacom-adviesmodules brengt lokaal advies binnen het bereik van elke gebruiker, schrijft Dacom.

Met de samenwerking voldoen Dacom en Sencrop aan de vraag van de klant. Martin Ducroquet, medeoprichter van Sencrop, is trots op deze nieuwe stap. 'Dit is een extra erkenning van de kwaliteit van onze weerdata en -service.' Hij ziet in de samenwerking een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een efficiënte precisielandbouw op basis van ultralokale weergegevens.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer