Eko Holland verhoogt biologische melkprijs iets

Zuivelcoöperatie Eko Holland heeft de te verwachten melkprijs voor augustus iets verhoogd ten opzichte van juli. Deze komt nu uit op 52 euro per 100 kilo melk. De biologisch-dynamische melkprijs blijft al sinds maart stabiel op 57,60 euro.

Eko+Holland+verhoogt+biologische+melkprijs+iets
© Pixabay

In juni was de verwachte melkprijs voor biologische melk nog 51,05 euro per 100 kilo melk. Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.Vorige week werd bekend dat ook Royal FrieslandCampina voor biologische melk met een garantieprijs van 50,50 euro in augustus 1,50 euro meer betaalt dan in juli. Deze prijs geldt voor standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose. De verhoging is het gevolg van dat de vraag naar biologische melk goed blijft en niet afhankelijk is van de coronacrisis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer