Lamb Weston/Meijer breidt fritesproductie uit in Kruiningen

Met de bouw van een nieuwe fritesfabriek breidt aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer de bestaande productiefaciliteit in het Zeeuwse Kruiningen uit. Naar verwachting is de fabriek in het eerste kwartaal van 2023 operationeel.

Lamb+Weston%2FMeijer+breidt+fritesproductie+uit+in+Kruiningen
© Nieuwe Oogst

Door een investering van ongeveer 200 miljoen euro wordt de jaarlijkse productiecapaciteit met 180.000 ton verhoogd. De nieuwe fabriek is ontworpen om aardappelen te verwerken met een minimale hoeveelheid water en energie, passend binnen Lamb Weston/ Meijers 2030 duurzaamheidsagenda.

De nieuwe productiefaciliteit stelt het bedrijf in staat om te voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar diepgevroren aardappelproducten. De fabriek wordt gebouwd in aanvulling op de drie bestaande productielijnen op de locatie in Kruiningen. Het wordt de meest geautomatiseerde fabriek in het netwerk van Lamb Weston/Meijer.

Kruiningen is een sterke locatie voor de aanvoer, verwerking en distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met deze uitbreiding creëert Lamb Weston/Meijer meer dan vijftig nieuwe arbeidsplaatsen voor het bedrijf.


Ambitie

Marc Schroeder, CEO van Lamb Weston/Meijer: 'Deze nieuwe fabriek weerspiegelt niet alleen onze ambitie om op een duurzame manier aan de groeiende vraag naar hoogwaardige aardappelproducten te voldoen, het toont ook onze betrokkenheid bij onze klanten en telers door voort te bouwen op de voordelen van deze regio.'

De fabriek stelt Lamb Weston/Meijer in staat met minder uitstoot te produceren. 'Dit is cruciaal voor onze duurzaamheidsstrategie. Deze investering versterkt Lamb Weston/Meijers wereldwijde positie en maakt onze groeiambitie, nieuwe productinnovatie en verbeterde service aan klanten mogelijk', zegt Schroeder.


Lamb Weston verkoopt aardappelproducten in meer dan honderd landen over de hele wereld. De aardappelverwerker bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Het bedrijf heeft zeven productiefaciliteiten en er werken ruim 1.800 mensen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer