Lamb Weston verdubbelt capaciteit Russische fritesfabriek

LWM Rus, een joint venture van Lamb Weston/Meijer en de Russische Belaya Dacha Group, gaat de productiecapaciteit bij de bestaande fritesfabriek in de Russische regio Lipetsk meer dan verdubbelen.

Lamb+Weston+verdubbelt+capaciteit+Russische+fritesfabriek
© Lamb Weston

Met de bouw van de nieuwe productielijn is een investering gemoeid van 145 miljoen euro. De bouw zal binnen enkele weken van start gaan en naar verwachting begin 2023 worden afgerond. De locatie van de Russische fritesfabriek van Lamb Weston is de regio Lipetsk, bijna 500 kilometer ten zuidoosten van Moskou.

LWM Rus is de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in Rusland. Voor de bouw van de nieuwe fabriek is een investeringsovereenkomst getekend met de gouverneur van de regio Lipetsk. In een reactie meldde algemeen directeur Marc Schroeder van Lamb Weston/Meijer dat Rusland een belangrijke groeimarkt is voor de fritesproducent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer