Boeren houden 'wereldmarkt' bij voedseltop in Rome

Enkele honderden boeren en voedselproducenten hebben in Rome op het historische marktplein Circo Massimo betoogd voor een betere wereldwijde voedselvoorziening. Zij hielden er een 'wereldmarkt' om het belang van de voedselindustrie te benadrukken.

Boeren+houden+%27wereldmarkt%27+bij+voedseltop+in+Rome
© Verenigde Naties

Op het hoofdkantoor van de VN-voedselorganisatie FAO in Rome wordt de komende dagen een internationale conferentie gehouden over bestrijding van de honger en over voedselproductie. Op die VN-top bespreken staatshoofden en afgevaardigden manieren om voedselsystemen te transformeren om honger, armoede, klimaatverandering en ongelijkheid aan te pakken.

Aan de conferentie doen ook de CEO 's mee van internationale agrarische conglomeraten, banken en producenten van chemische groeimiddelen en grondstoffen. Critici, milieugroepen en mensenrechtenorganisaties zeggen te vrezen dat de grote agro-industrie via de VN een nog grotere greep op landbouw- en voedselsector krijgt.


Levensader

'Boeren zijn de levensader van onze voedselsystemen', zegt Amina Mohammed (foto), plaatsvervangend secretaris-generaal van de VN. Zij werd bij haar bezoek aan de markt vergezeld door Agnes Kalibata, de speciale gezant voor de Food Systems Summit.


De boerenmarkt in Rome werd georganiseerd door Coldiretti, de grootste landbouwvereniging in Europa, die plannen aankondigde om haar model van werken met kleine boeren uit te breiden naar lage-inkomenslanden. Het evenement wordt gehouden op het hoofdkantoor van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, waar ook het VN-comité voor wereldvoedselzekerheid (CFS) zetelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer