Afsluiting Korte Ketens-project in het Liemers Landschap

Project Korte Ketens in het Liemers Landschap is donderdag na vijf jaar afgesloten in het Gelderse Spijk. Partners van het project waren Liemers Trots, LiemERS++, LTO Noord-afdeling de Liemers Montferland en gemeenten Westervoort, Duiven, Zevenaar en Montferland.

Afsluiting+Korte+Ketens%2Dproject+in+het+Liemers+Landschap
© Feniks Consult

In een roerige tijd zijn volgens de projectpartners veel deelnemers hun product (verder) gaan verwerken tot smaakvolle ingrediënten voor restaurants en consumenten in de Liemers. 'Eigenaar Emiel Stam van Hof zum Walde realiseert samen met zijn vrouw Esther de droom om een eigen en onderscheidend zuivelconcept met 100 procent kruidenrijk grasland te produceren en af te zetten.'

Gedeputeerde Peter Drenth ziet afzetmogelijkheden voor deze Liemerse producten in het bedrijfsrestaurant van de provincie. Ondertussen vraagt hij de grote supermarkten om lokale producten in het winkelschap op te nemen.Een magazine, een flyer met fietsarrangementen en een verbeterde website van Liemers Trots zijn eveneens resultaat van het project. Daar delen boeren hun passie voor kazen, zacht-fruit, vergeten groenten en eieren. Die verkopen zij zelf rechtstreeks aan de consument en de horeca. 'De grote diversiteit aan Liemerse producten is een gevolg van de variatie in de bodem. Dit leidt ook tot een aantrekkelijk en afwisselend landschap.'


Diversiteit

Het magazine wordt de komende weken huis-aan-huis verspreid in de Liemers. Dat kan dankzij een bijdrage van de gemeenten. Zo helpen de overheden om de grote diversiteit aan producten onder de aandacht van de consument te brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer