Britse suikerfabriek verontrust over belasting op suiker

British Sugar is verrast en zeer verontrust over het buitengewone belastingniveau dat wordt voorgesteld op de verkoop van suiker. De Britse verwerker van suikerbieten vindt dat voedsel voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Britse+suikerfabriek+verontrust+over+belasting+op+suiker
© Pixabay

‘We geloven niet dat voedsel alleen beschikbaar zou moeten zijn voor de rijken’, meldt British Sugar in een verklaring over de nationale voedselstrategie.

Het gaat om deel twee van de Henry Dimbleby's National Food Strategy. Volgens British Sugar zouden de Britse gezinnen daardoor hun voedselrekeningen met 2,3 tot 2,9 miljard Britse pond zien stijgen. Dat is ongeveer 2,6 tot 3,3 miljard euro.


Langetermijnbenadering

‘Obesitas is een complexe kwestie en we geloven dat er behoefte is aan een langetermijnbenadering, in plaats van gefocust te zijn op een enkel ingrediënt of product door middel van heffingen. Het succes van beleid moet worden beoordeeld op de vraag of het obesitas vermindert, niet of het de consumptie van individuele ingrediënten of producten vermindert’, meldt British Sugar.

Uit overheidscijfers blijkt dat de consumptie van toegevoegde suikers door Britse gezinnen sinds 2001 met ongeveer 23,5 procent is gedaald. De voorgestelde belasting vindt British Sugar niet nodig. Deze belasting zou veel gevaar kunnen opleveren voor de 9.500 banen in de Britse suikerindustrie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer