Dijk+bij+Hattem+breekt+door%2C+vee+weg+uit+gebied
Nieuws
© Twan Wiermans

Dijk bij Hattem breekt door, vee weg uit gebied

Een dijk tussen het Apeldoorns Kanaal en de uiterwaarden van de IJssel is doorgebroken over een lengte van 15 meter, ter hoogte van het Jaagpad bij de Gelderse plaats Hattem.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio loopt het water in een overloopgebied en worden geen huizen of bedrijven bedreigd. 'Boeren halen het vee uit het gebied en de wegen rondom het getroffen gebied worden afgesloten', aldus de voorlichter aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag.

'Dit is een gewone situatie, het overloopgebied is er juist om dit op te vangen. Er is niets aan de hand', stelt de woordvoerder. Hoe groot het gebied is dat nu onder water loopt, weet hij niet. 'Daar hebben we nu geen zicht op.' In Gelderland staat maandag en dinsdag het water in de rivieren de IJssel en de Nederrijn op zijn hoogst, laat het waterschap Vallei en Veluwe weten. Na dinsdag zakt het water weer.


Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer