Carola Schouten bezoekt getroffen boeren in Limburg

Demissionair landbouwminister Carola Schouten heeft maandag een bezoek gebracht aan drie boeren die zijn getroffen door de wateroverlast in Zuid-Limburg.

'Het is ontzettend indrukwekkend om hier te zijn. Het is bijna ongelooflijk dat er alweer zoveel is opgeruimd, dat mensen zoveel veerkracht hebben getoond deze dagen. De schade op plekken is aanzienlijk', zei Schouten.

De minister bezocht akkerbouwer Willem Voncken in Eys, het melkveebedrijf van de familie Schillings in Voerendaal en vleesveehouder Geert Rutten uit Wijlre. Zij lieten foto's zien van de wateroverlast op hun bedrijven.


Dankbaar voor hulp

LLTB-voorzitter Léon Faassen is dankbaar voor hulp vanuit het hele land. 'De reacties zijn overweldigend. Van Utrecht tot Groningen en Friesland belden mensen dat ze plek hadden, soms ook voor twee paarden. Het feit dat iedereen meeleeft, heeft ons aangenaam verrast.'Faassen zei tegen de minister dat Zuid-Limburg niet het enige gebied is dat is getroffen door de wateroverlast. Ook boeren in Noord- en Midden-Limburg hebben schade en misschien ook agrarisch ondernemers in Oost-Brabant. 'De schade is daar ook aanzienlijk. Het rampengebied is niet alleen in Zuid-Limburg, maar in heel Limburg. We moeten kijken hoe zich dat de komende weken ontwikkelt wat betreft schadebeeld', zei de LLTB-voorzitter.


• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer