Training erfbetreders om signalen te herkennen

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren verzorgt op donderdag 20 mei de gratis onlinetraining 'Signaleren verminderde dierzorg'. Deelnemers leren in anderhalf uur het signaleren van verminderde dierzorg, het praten met de betrokkenen en het doorverwijzen naar hulp.

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren wil verminderde zorg bij landbouwhuisdieren terugdringen en tijdig een halt toeroepen. Veeartsen, collega-boeren of diervoederleveranciers betreden dagelijks boerenerven en kunnen signalen oppikken van verminderde dierzorg. Meldingen bij het vertrouwensloket worden door een team van deskundigen zorgvuldig in behandeling genomen.

Verminderde dierzorg kan ontstaan door financiële zorgen, problemen in de relationele sfeer of door ontwikkelingen in de agrarische sector. Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren adviseert en begeleidt de boeren en legt geen boetes op.

Deelnemers aan de onlinetraining 'Signaleren verminderde dierzorg' krijgen handvatten aangereikt voor het herkennen van signalen en het omgaan met dilemma's. Meer informatie over deze training is te vinden op de website van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer