Boerenprotesten+gaan+door+ondanks+aanslag+op+Peter+R%2E+de+Vries
Nieuws
© Niels de Vries

Boerenprotesten gaan door ondanks aanslag op Peter R. de Vries

De boerenacties die voor woensdag op het Malieveld in Den Haag op de planning staan, gaan door. Het bestuur van organisator Agractie heeft dat gezegd. Een woordvoerder noemt het neerschieten van Peter R de Vries een vreselijke gebeurtenis, maar het is voor de boeren geen reden om niet naar Den Haag te komen.

De boeren protesteren tegen het stikstofbeleid en plannen om het Groene Hart en de Gelderse Vallei ‘leeg te vegen’ ten gunste van woningbouw, bossen en zonnevelden. Agractie zei eerder duizenden boeren te verwachten.

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) organiseert woensdag regionale acties tegen het stikstofbeleid. In een reactie op social media betuigt FDF haar medeleven met De Vries en zijn familie. ‘Tijdens de actie morgen houden we hier rekening mee’, aldus de actiegroep.


• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer