ZuivelNL snijdt flink in de kosten

ZuivelNL voert dit jaar een kostenbesparing door van 3 miljoen euro. Dat gebeurt omdat het spaarpotje van 30 miljoen euro bijna op is. Dat werd bij de oprichting van ZuivelNL overgenomen van Productschap Zuivel.

ZuivelNL+snijdt+flink+in+de+kosten
© Pixabay

Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde jaarcijfers van ZuivelNL over 2020. In dat jaar is in totaal 10,3 miljoen euro besteed aan investeringen voor de ontwikkeling van de zuivelsector. Het was voor ZuivelNL een turbulent jaar. Wisselingen op het niveau van directie en bestuur, in combinatie met de verslechterende financiële positie van ZuivelNL in 2019 en begin 2020, hebben een zware wissel getrokken op de vereniging.

Onder leiding van interim-directeur Roald van Noort heeft ZuivelNL zich in het vierde kwartaal herpakt met een pakket aan maatregelen. Die moeten de financiële positie herstellen en de organisatie stabiliseren. Dit zonder contributieverhoging en zonder aan kwaliteit van de output voor melkveehouders en zuivelondernemingen in te boeten.


Vooruitkijken

ZuivelNL-voorzitter Arjan Schimmel hierover: 'Het was een uitdaging voor de werkorganisatie en de bestuursleden van de vereniging, maar het is goed om vast te kunnen stellen dat we nu weer vooruit kunnen kijken.' Een van de besparingen die wordt doorgevoerd, is het afbouwen van de meeste activiteiten op het gebied van arbeid.

De activiteiten concentreren zich op de aandachtsgebieden arbeidsmarkt, opleiding en arbeidsomstandigheden (Arbo). Het bestuur van ZuivelNL kwam tot de conclusie dat bij deze activiteiten veelal de focus ligt op één van de deelsectoren. Daarom is ervoor gekozen de meeste activiteiten in 2021 af te bouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer