Op expeditie bij de Sallandse boer

Boeren en burgers verbinden, dat is het streven van de Salland Boert en Eet Bewust-expeditie. Sinds kort is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij verschillende boerderijen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Overijssel.

'Ongelofelijk leuk om het van zo dichtbij te kunnen bekijken. Ik dacht dat ik al veel wist van de boerderij, omdat ik in deze omgeving ben opgegroeid, maar het gaat toch weer anders dan van te voren gedacht', geeft een van de deelnemers aan.

In een dagdeel worden twee boerenbedrijven bezocht uit verschillende agrarische sectoren. 'En natuurlijk worden de deelnemers ook aan het werk gezet', grapt Jorien Haarman, mede-initiatiefnemer en eigenaar van geitenhouderij Haarman in Heeten.


Agrotoerisme op de kaart zetten

Tot nu toe doen er acht bedrijven mee aan de Salland Boert en Eet Bewust-expeditie, maar er hebben zich al meerdere gemeld die ook onderdeel daarvan willen worden. 'Het doel is om agrotoerisme op de kaart te zetten. Daarmee willen we de verbinding tussen boer en burger vergroten, zodat het begrip over en weer toeneemt', zegt Peter de Graaf, mede-initiatiefnemer en eigenaar van recreatiebedrijf De Maathoeve in Heeten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer