Studenten werken aan methaanemissiesensor melkvee

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn bezig met de ontwikkeling van een methaanemissiesensor voor veehouders. Deze is gemakkelijk in stallen te plaatsen en meet continu de uitstootwaarden van de veestapel.

Studenten+werken+aan+methaanemissiesensor+melkvee
© Pixabay

Dit collegejaar is er een marktonderzoek verricht en een enquête gehouden onder melkveehouders over het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van deze sensoren. Ook is er een rondetafelgesprek geweest met verschillende experts. De resultaten van dit onderzoek worden donderdag 24 juni tijdens een webinar gepresenteerd.

Verder vertellen onderzoeker op het gebied van sensortechnologie Jos Oudenhoven en Hans Schiricke van milieuadviesbureau Envivice over hoe zij aankijken tegen emissiesensortechnieken in de melkveehouderij. Ook wordt bij het webinar gekeken naar de problemen waar tijdens het onderzoek tegenaan werd aangelopen. Samen wordt daarna nagedacht over de oplossingen hiervoor en de toepassingsmogelijkheden van de methaanemissiesensor.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer