10 procent Duitse boeren biologisch

Het aantal biologische boeren in Duitsland is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen. Inmiddels is die groep goed voor 10 procent van het totaal aantal boeren in het land. Dat meldt het Duitse federale statistiekbureau.

10+procent+Duitse+boeren+biologisch
© Twan Wiermans

In Duitsland waren vorig jaar bijna 26.100 biologische boerenbedrijven. Dat is een stijging van 58 procent in vergelijking met 2010, toen nog 6 procent van alle boeren biologisch was, aldus het statistiekbureau. Meer dan de helft daarvan is te vinden in de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.

Het totale biologische landbouwareaal in Duitsland bedroeg vorig jaar 1,6 miljoen hectare, een toename van 69 procent vergeleken met tien jaar eerder. De biologische landbouwoppervlakte is goed voor 9,6 procent van het totale landbouwareaal.


Steeds minder boeren

Het totaal aantal boerenbedrijven in Duitsland bedroeg vorig jaar 262.800, een daling van 12 procent ten opzichte van 2010. Volgens het statistiekbureau zet de trend van minder, maar wel grotere boerenbedrijven in Duitsland door. In Nederland zijn 1.826 boerenbedrijven biologisch. Dat is bijna 4 procent van alle boerenbedrijven, aldus cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer