GroenlandGroup+neemt+pluimveeslachterij+Van+den+Bor+over
Nieuws
© Marcel Bekken

GroenlandGroup neemt pluimveeslachterij Van den Bor over

De GroenlandGroup, onderdeel van de Duitse PHW Group, wil Van den Bor pluimveeslachterij in het Gelderse Nijkerkerveen overnemen. Van den Bor zal daarbij zelfstandig blijven opereren. De pluimveeverwerking van Van den Bor in het Drentse Meppel valt buiten de overname.

De overname van Van den Bor past in de groeiambitie van de GroenlandGroup. Tot de groep behoren pluimveeslachterij Esbro en distributie- en verpakkingscentrum GroenlandKip. Ook het bedrijf Vergroen hoort tot de groep. Dit bedrijf levert een breed assortiment vegetarische producten. Net als de Groenland Group is Van den Bor vooral actief binnen de retail en industrie.

De Duitse PHW Group is bekend onder de merknaam Wiesenhof en produceert en verkoopt hoogwaardige pluimveespecialiteiten. Het betreft zowel kip als kalkoen. De keten is volledig geïntegreerd van ei tot slachterij, verwerking en logistiek. Onder de PHW Group vallen ook diervoeding en diergezondheid en voeding voor consumenten.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer