Homburg wordt importeur van Top Cut Collect

Homburg Holland in het Friese Stiens breidt het productgamma uit. Het bedrijf laat weten dat het ook de onkruidverzamelaar Top Cut Collect van Zürn gaat importeren.

Homburg+wordt+importeur+van+Top+Cut+Collect
© Homburg Holland

De Top Cut Collect combineert twee taken: het afsnijden van de onkruidtoppen net boven het hoofdgewas en het verzamelen van de onkruidzaden in de trechter. Dat verlaagt de onkruiddruk het volgende jaar.

Grassen en ander hooggroeiend onkruid worden net boven het gewas gemaaid. Het dubbelaangedreven mes en de speciale spiraalvormige haspel werken voorzichtig om alle zaden te verzamelen. Transportbanden transporteren de onkruidzaden naar een opvangbak met een hoogkiepsysteem. Dit verbetert de veldhygiëne in het veld.


Tekst gaat verder onder video.

‘Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat tot wel 40 procent van de onkruidzaden wordt afgestoten voor de oogst. Het is daarom effectief om dit onkruid voor de oogst af te snijden en de bovenkant te verzamelen op een snelle, compacte manier’, zegt productspecialist Lasse Doornbos van Homburg Holland.


Biologische teelten

Deze nieuwe aanpak is ook een mooie kans voor biologische telers om hun gereedschapskist voor mechanische onkruidbestrijding uit te breiden. De Top Cut Collect is vooral sterk bij het bestrijden van resistent grasonkruid, zoals zwart gras, windhalm, wilde haver of raaigras. Bovendien kan het een oplossing zijn in wortelgewassen die de winter hebben overleefd en in het nieuwe teeltseizoen weer tot uiting komen.

De Top Cut Collect is beschikbaar in werkbreedtes van 9, 12 en 18 meter. Afhankelijk van de werkbreedte is de capaciteit 9 tot 18 hectare per uur bij een rijsnelheid tussen 5 en 10 kilometer per uur. Homburg Holland heeft zo'n machine als demo beschikbaar vanaf 14 juni. Daarna wordt deze ingezet bij verschillende bedrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer