600.000 euro POP3-subsidie beschikbaar in Limburg

Kennisleveranciers en samenwerkingsverbanden kunnen sinds deze week subsidie aanvragen voor het delen van kennis rondom innovaties die leiden naar een duurzame en toekomstbestendige Limburgse land- en tuinbouw. Er is een bedrag van 600.000 euro beschikbaar.

600%2E000+euro+POP3%2Dsubsidie+beschikbaar+in+Limburg
© Twan Wiermans

Dit onder de vlag van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2022 Provincie Limburg (POP3). Activiteiten en projecten die hieronder vallen, dragen bij aan gestelde doelen van het provinciaal land- en tuinbouwbeleid, zoals verwoord in 'Koers naar de toekomst'.

Om een duurzame toekomstbestendige landbouw te realiseren, is het delen van kennis cruciaal. Het gaat dan om kennisoverdracht (uitrol) aan groepen ondernemers met als doel bewezen kennis en innovaties beschikbaar te stellen en toe te passen op grotere schaal in de praktijk. Denk aan workshops, voorlichtingsacties, studiegroepen, workshops, gezamenlijke coaching van ondernemers en demonstraties.


Circulaire landbouw

Limburg wil hiermee actief bijdragen aan de nieuwe standaard voor duurzame en circulaire landbouw. Met deze ambitie kiest Limburg, in lijn met het nationale beleid, voor een betekenisvolle transitie in de agrofoodsector. Niet langer staat de verlaging van de kostprijs per eenheidsproduct centraal, maar de overgang naar een meer duurzame aanpak.

De POP3-thema's en de vier investeringslijnen van 'Koers naar de toekomst' – missiegedreven innoveren, circulair produceren, sterker in de marktketen en grensoverschrijdend verbinden – bieden aanknopingspunten hiervoor.


De specifieke voorwaarden over het indienen van een subsidieaanvraag staan vermeld op de website van provincie Limburg. De selectie van aanvragen vindt plaats via een tender door een onafhankelijke externe adviescommissie op basis van de in de openstelling gehanteerde selectiecriteria en weging. Gedeputeerde Staten nemen het uiteindelijke besluit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer