Miljard+euro+schadevergoeding+voor+Franse+wijnboeren
Nieuws
© Hans Prinsen .nl

Miljard euro schadevergoeding voor Franse wijnboeren

De Franse premier Jean Castex heeft meer dan een miljard euro hulp toegezegd voor boeren en wijnmakers die vorige week getroffen zijn door de nachtelijke voorjaarsvorst. Wijnboeren en fruittelers in tien van de dertien regio's in Frankrijk kampen op honderdduizenden hectares met gewasschade na nachtvorst.

Castex bracht zaterdag een bezoek aan getroffen gebieden. Tijdens een bijeenkomst met boerenvertegenwoordigers zei hij dat er 'over tien of vijftien dagen' noodhulp zou worden gegeven.


De getroffen boeren krijgen 40 procent van hun verliezen vergoed. Volgens Europese regels wordt zulke schade meestal tot 35 procent vergoed. Behalve druiven aan wijnstokken zijn ook kiwi's, abrikozen, appels en ander fruit zwaar getroffen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer