Uitzendkracht+pluimveeslachterij+heeft+recht+op+cao%2Dloon
Nieuws
© 123RF

Uitzendkracht pluimveeslachterij heeft recht op cao-loon

Uitzendkrachten die werken in pluimveeslachterijen hebben recht op cao-loon. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een zaak die was aangespannen door de FNV tegen uitzendorganisatie POS Outsourcing.

Het gaat in deze zaak om het uitbetalen van Poolse werknemers die via POS Outsourcing werkten bij 2 Sisters Storteboom in de periode van 22 maart 2010 tot 26 februari 2011. De werknemers kregen toen volgens de FNV slechts het minimumloon betaald, terwijl er een cao-loon gold. De Hoge Raad bevestigt dit en daarmee geldt deze uitspraak voor alle werknemers in de pluimveeslachterijen of andere bedrijven met een cao.

Daarnaast heeft de Hoge Raad vastgesteld dat een werkgever een werknemer niet mag verplichten om vrije dagen op te nemen als dat niet volgens de cao is vastgelegd. Daarbij hoeft een werknemer dat niet zelf aan te kaarten bij de werkgever, maar kan een vakbond dat doen.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer