Dierenbescherming stelt Deltaplan Awards in

Ondernemers die met hun bedrijf een innovatieve bijdrage leveren aan een diergerichte, duurzame veehouderij, kunnen zich kandidaat stellen voor de Deltaplan Veehouderij Awards 2021. Dit is een nieuwe prijs die de Dierenbescherming op 6 juli voor het eerst uitreikt aan vier koplopers.

Dierenbescherming+stelt+Deltaplan+Awards+in
© Marije Brummelhuis-Thybaut

Met het Deltaplan Veehouderij, dat vorig jaar werd gepresenteerd, wil de Dierenbescherming binnen dertig jaar een veehouderij realiseren die zich richt op kwaliteitsproductie voor eigen consumptie en een markt in Noordwest-Europa. Dat moet gebeuren in korte ketens met sterkere, robuuste dieren die beter bestand zijn tegen ziekten.

Volgens het Deltaplan Veehouderij moeten boeren een goede prijs krijgen die de minder vlees etende consument betaalt. Het vee wordt in de toekomstvisie van de Dierenbescherming gehouden in 'diergericht' ontworpen stallen die uitgaan van de behoeften van het dier.


Vier transitiepaden

In het Deltaplan Veehouderij beschrijft de Dierenbescherming vier transitiepaden. De awards worden toegekend aan koplopers op deze paden. Het eerste pad gaat over een diervriendelijkere veehouderij als onderdeel van totale verduurzaming. Het tweede pad beschrijft een consumptiepatroon dat meer plantaardig is en waarbij een faire prijs wordt betaald voor dierlijke producten. Het derde pad gaat over samenwerking in korte vaste ketens en het vierde betreft de kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio.

Per transitiepad van het Deltaplan Veehouderij kiest een vakjury uit alle inzendingen drie genomineerden en vervolgens één winnaar. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet de voordracht bijdragen aan de doelen van het Deltaplan Veehouderij, onderscheidend en inspirerend zijn en bij voorkeur al in de praktijk gebracht zijn. Zie hier voor meer informatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer