Cruciale rol voor Werkgeverslijn tijdens coronacrisis

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw beantwoordde in 2020 4.233 vragen, dat is 13,8 procent meer dan het jaar daarvoor. Van de vragen hadden 1.240 betrekking op het coronavirus.

Cruciale+rol+voor+Werkgeverslijn+tijdens+coronacrisis
© David Hilberink

Werkgevers weten het aanspreekpunt te vinden voor vragen over cao en arbeidszaken, maar het afgelopen jaar ook voor snel en betrouwbaar nieuws over de coronaontwikkelingen. Door de unieke positie van de Werkgeverslijn en het netwerk van LTO Nederland kreeg de Werkgeverslijn informatie over richtlijnen en verscherpte maatregelen uit de eerste hand.

Adviseur Diana Eleveld van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, geeft aan dat het niet eerder zo hectisch was. ‘Werkgevers willen accurate informatie over corona en de impact van het virus voor hun bedrijf en personeel. De Werkgeverslijn laat zien de capaciteit en flexibiliteit te hebben om daar samen met betrokken partijen adequaat op te reageren.’


Telefoon roodgloeiend

Vanaf het moment van de lockdown stond de telefoon van de Werkgeverslijn roodgloeiend, aldus Eleveld. Om de toestroom aan vragen behapbaar te houden werkte het team van de Werkgeverslijn in het begin ’s avonds en in het weekend door.

In het begin dagelijks en inmiddels wekelijks schuift de Werkgeverslijn aan bij de Taskforce Arbeid met daarin belangenorganisaties, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, NFO, KAVB en regionale LTO’s. De vragen en signalen die de Werkgeverslijn krijgt van agrarische werkgevers zijn vaak leidend voor het overleg, aldus Eleveld.


19 webinars

Al snel werden er corona-update webinars georganiseerd. Hiervoor bleek veel animo, in totaal zijn 19 webinars gehouden met het aantal kijkers variërend van 400 in het begin tot een kleine 150 nu. De website bood agrarische werkgevers nog meer nieuwsupdates, video’s en tools. Dit wierp zijn vruchten af, het aantal websitebezoeken steeg met maar liefst 95,4 procent ten opzichte van 2019.

Net als vorig jaar kwamen de meeste vragen voor de Werkgeverslijn vanuit de glastuinbouwsector en de open teelten. Afgelopen jaar werd meer en meer duidelijk dat de behoefte aan informatie en advies blijft groeien. Door een financiële bijdrage van Colland Arbeidsmarkt kan iedere agrarische werkgever gebruik maken van de Werkgeverslijn.


Klik voor de resultaten van de Werkgeverslijn op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer