Bayer duikt opnieuw in veredeling hybridetarwe

Samen met het Franse veredelingsbedrijf Ragt-semences gaat landbouwconcern Bayer zich de komende jaren bezighouden met de ontwikkeling van hybridetarwe voor de Europese markt. Beide ondernemingen maken dit vandaag bekend in een persverklaring.

Bayer+duikt+opnieuw+in+veredeling+hybridetarwe
© Haijo Dodde

Voor Bayer is het een hernieuwde kennismaking met de veredeling van hybridetarwe. Eerdere onderzoeksactiviteiten op dit vlak zijn afgestoten aan BASF, na het samengaan van Bayer en Monsanto in 2018.

Bob Reiter, R&D-directeur van de Crop Science-divisie van Bayer, wijst erop dat hybridetarwe akkerbouwers in staat stelt hogere producties te realiseren, ondanks de uitdagingen van de klimaatverandering. Hij zegt blij te zijn met de samenwerking met Ragt om oplossingen te bieden voor de productie van een hoge kwaliteit tarwe in duurzame teeltsystemen.


Strategisch belangrijk

Bayer ziet hybridetarwe als marktkans en vindt deze strategisch belangrijk voor spelers in de landbouwsector. Volgens directeur Bruno Tremblay van Bayer Crop Science in Europa levert de hybrideveredeling van tarwe uiteindelijk een grote bijdrage aan het zelfvoorzienend maken van het Europese productiesysteem voor zowel humaan voedsel als voor veevoer.

Tot slot verklaart algemeen directeur Laurent Guerreiro van Ragt-semences dat ook hij ervan is overtuigd dat de hybrideveredeling van tarwe de ontwikkeling van de landbouw ten goede komt. 'Door twee ouderlijnen met de gewenste eigenschappen te combineren in een nieuwe variëteit, kunnen we steeds weer oplossingen bieden voor de problemen waarmee de tarwetelers in de praktijk worden geconfronteerd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer