Eierschalen zijn niet langer waardeloos

De Chinese Rong Wang brengt kennis uit de Chinese traditionele geneeskunde naar Limburg. Het eierschaalafval uit de eierverwerkende industrie is daardoor niet langer waardeloos. Sterker nog: Wang gebruikt de eierschalen voor hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten.

Eierschalen+zijn+niet+langer+waardeloos
© Pixabay

‘De eierverwerkende industrie produceert ieder jaar miljoenen tonnen eierschaalafval’, vertelt Wang, medeoprichter en bestuursvoorzitter van Eggxpert in het Limburgse Geleen. ‘Het gaat dan vooral om industriële (grote) bakkerijen, restaurants en voedselverwerkers. Dit afval gaat naar de stort of ze betalen voor inzameling.’

Dat zijn niet alleen extra kosten, maar de industrie werpt volgens Wang ook een enorme verborgen waarde weg. ‘Want eierschalen en eierschaalmembraan hebben buitengewone biologische functies. Wij besloten daarom deze vergeten schat aan waardevolle ingrediënten nieuw leven in te blazen. We ontwikkelen eierschaalmembraan tot rijke gezichtsverzorgingsproducten en zetten zo bioafval om in hoogwaardige verzorgingsproducten.’

Hydraterend gezichtsmasker

Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen ontwikkelt Eggxpert een hydraterend gezichtsmasker. ‘Wij geloven dat huidverzorging niet alleen een ervaring is om jezelf uit te drukken, maar ook een manier om contact te maken met de natuur’, legt ze uit.

‘Van ingrediënten tot verpakking, ons ontwerp houdt rekening met de aarde en het welzijn van haar gebruikers. Ons doel is om de harmonie tussen mens en natuur tot stand te brengen en schoonheid voor beide te creëren.’ De regionale ontwikkelingsmaatschappij Liof hielp Wang bij het eerste project van Eggxpert. ‘Op weg naar huidverzorging met biomassa-eierschaalmembranen. Hierin gebruiken wij eierschaalmembraaneiwitten in gezichtsmaskers.

Innovatiesubsidie

‘Daarnaast kregen we een innovatiesubsidie voor project ‘Reveal de robuuste waarde van eierschaalmembraan’. Dit maakt het mogelijk om vloeibaar serum te produceren op basis van eierschaalmembraan voor meerdere producten. Gericht op meer eindgebruikers en een grotere markt. We hebben nog zoveel te ontwikkelen.’

Het eerste Eggxpert-product draagt de naam SCND SKIN. ‘We zijn trots op ons eerste biobased gezichtsmasker. Dit product bevindt zich nu in de productiefase en komt naar verwachting in de zomer van 2021 op de markt. Daarnaast staan we te popelen om meer duurzame producten uit eierschaalafval te ontwikkelen.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer