13,6 miljoen euro voor programma Foodvalley 2030

Gelderland stelt 13,6 miljoen euro beschikbaar voor het programma Foodvalley 2030. Een meerderheid van Provinciale Staten kan instemmen met het voorstel.

13%2C6+miljoen+euro+voor+programma+Foodvalley+2030
© APA

Met het programma wil Gelderland de mondiale concurrentiepositie van Foodvalley als agrifood innovatiecluster versterken. Het geld moet ervoor zorgen dat innovaties op de gebieden kringlooplandbouw, eiwittransitie en gezonde voeding worden versneld.

Provinciale Staten verleenden al in 2019 subsidie aan de uitvoerende Stichting Foodvalley NL voor 2020 en 2021, maar de Staten wilden graag een vinger aan de pols houden voor het vervolg. Nu blijkt dat een meerderheid vindt dat de beoogde resultaten inderdaad behaald worden, wordt de rest van het geld beschikbaar gesteld.


Nog wel vragen over de doelen

Vanuit Provinciale Staten bestaan nog wel wat vragen over de doelen van het programma, zo bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Volgens gedeputeerde Peter Drenth (CDA) is dat echter niet van belang. 'De wereld kan niet blijven omgaan met voedsel zoals we altijd hebben gedaan.'

Het is volgens hem van belang om na te denken over het voedsel van morgen. 'Dat vergt innovaties. Het bedrijfsleven pakt dat prima op, maar wij helpen ze over de drempel. Wij bepalen niet wat consumenten en ondernemers moeten doen, maar maken wel ontwikkelingen mogelijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer