LTO+Noord%2Dafdeling+Texel+zwaait+schapenboeren+Jan+en+Rianne+uit
Nieuws
© LTO Noord-afdeling Texel

LTO Noord-afdeling Texel zwaait schapenboeren Jan en Rianne uit

Schapenhouders Jan en Rianne Blom, bekend van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw, zijn dinsdag vertrokken naar Denemarken. Hier gaan ze een rundveebedrijf runnen. Bij hun vertrek van Texel zijn ze uitgezwaaid door de plaatselijke LTO Noord-afdeling.

'Ze zijn altijd trouw lid geweest. Wij wilden ons niet onbetuigd laten', zegt voorzitter Arnold Langeveld van LTO Noord-afdeling Texel.

De ondernemers werden met hun twee kinderen om 15 uur uitgezwaaid bij de boot naar Den Helder. Langs de weg naar de boot plaatsten afdelingsbestuurders een spandoek met 'Jan en Rianne goede reis'. Ook ontvingen de veehouders een appelboom, een cadeau dat ze waardeerden. 'Een appelboom zal net als Jan en Rianne moeten aarden op hun nieuwe plek. We hopen dat de boom in goede aarde gaat groeien, net als zij met hun bedrijf', aldus Langeveld.


Steunen

De emigratie naar Denemarken noemt Langeveld 'een hele stap'. 'Deze jonge mensen hebben ons als afdeling altijd gesteund, dan steunen wij hen ook op het moment dat ze een andere keuze maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer