HZPC stopt met technologiedochter Solentum

Pootgoedbedrijf HZPC heeft besloten om de bedrijfsactiviteiten van dochteronderneming Solentum per 1 mei 2021 te beëindigen.

HZPC+stopt+met+technologiedochter+Solentum
© Han Reindsen

Solentum is in 2015 opgericht als 100 procent dochterbedrijf van HZPC, met als doel digitale agrarische producten en -diensten te ontwikkelen en te leveren. Sinds die tijd introduceerde Solentum diverse producten die een bijdrage moeten leveren aan de digitalisering van de aardappelketen.

Commercieel directeur Herman Verveld van HZPC geeft in een persbericht een toelichting op het besluit om te stoppen met Solentum. Hij vertelt dat binnen de organisatie er wel het besef is dat het belang van digitale data in de agrarische bedrijfstak steeds groter wordt. 'Anderzijds constateren wij ook dat deze digitaliseringsontwikkeling zich in de aardappelbedrijfsketen langzamer ontwikkelt dan gedacht.'


Weloverwogen besluit

Volgens Verveld zijn er meerdere redenen voor die vertraagde ontwikkeling. 'Toch zal HZPC op volle kracht doorgaan met de digitalisering van de kernactiviteiten. Om dit proces te kunnen versnellen, willen wij focus aanbrengen. De activiteiten van Solentum passen daar op dit moment niet tussen. Een moeilijk, maar weloverwogen besluit', stelt de commercieel directeur.

Digitale producten die Solentum in de loop van de jaren ontwikkelde, zijn onder meer de SolEye. Dat is een digitaal instrument om precies en objectief de kleur van frites te beoordelen. Ander voorbeeld is de SolAntenna Warehouse, een digitaal instrument dat realtime gegevens verzamelt gedurende aardappelbewaring. Net als de SolGrader, een realtime digitaal veldanalyse instrument van proefrooiingen dat wordt ondersteund met een SolPortal als een klantvriendelijk data-dashboard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer