Herbestemming voor acht historische boerderijen

Acht eigenaren van historische boerderijen krijgen geld van het Boerderijenfonds voor een herbestemming van hun eigendom.

Herbestemming+voor+acht+historische+boerderijen
© Henk Bootsma

In totaal is er 1,5 miljoen euro gemoeid met deze acht projecten. Conform de doelstellingen van het Boerderijenfonds is er bij de projecten oog voor de cultuurhistorische waarden van gebouwen, erf en landschap, ontstaat er meerwaarde door
nieuwe maatschappelijke functies en wordt de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit van gebouwen en erf verbeterd.

Dit uit zich in uiteenlopende nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een hospice, klooster, bezoekboerderij, kinderdagverblijf en dorpskamer, woon-zorgcomplex, en logies in combinatie met educatie. Aandacht voor de erf- en landschapsinrichting speelde bij de beoordeling ook een rol. De gehonoreerde projecten komen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Gelderland en Noord-Brabant.

Het Boerderijenfonds is een stimuleringsfonds voor herbestemming, in combinatie met verduurzaming en restauratie, van agrarisch erfgoed. Het fonds kan eigenaren ondersteunen met een financiële bijdrage en advies. Daarnaast richt het fonds zich op kennisontwikkeling en -verspreiding. Doel is om verdere bewustwording te kweken met betrekking tot hergebruik van agrarisch erfgoed.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer