Jan+Cees+Vogelaar+strandt+op+vijfduizend+voorkeurstemmen
Nieuws
© Dirk Hol

Jan Cees Vogelaar strandt op vijfduizend voorkeurstemmen

Het is Jan Cees Vogelaar niet gelukt om op basis van voorkeurstemmen een Kamerzetel te bemachtigen.

De nummer 7 van JA21 kreeg ruim vijfduizend voorkeurstemmen, onvoldoende om een van de drie Kamerzetels van de partij in te nemen. De kiesdrempel om voor een voorkeurszetel in aanmerking te komen is afhankelijk van de opkomst en komt voor deze Tweede Kamerverkiezingen uit op 17.371 stemmen.


Vogelaar, die actief campagne voerde voor de boerenstem, maakte het nieuws bekend in een twitterbericht. Indien gewenst blijft de paardenhouder JA21 ondersteunen bij landbouwvraagstukken, meldt hij.Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer