%27Belang+van+boer+en+tuinder+vertalen+in+coalitieakkoord%27
Column
© Arie Meijer

'Belang van boer en tuinder vertalen in coalitieakkoord'

Het is woensdagnacht. Ik heb vanmiddag mijn stem uitgebracht en was uiteraard razend nieuwsgierig naar de uitslag. Daarom, met in het voorruitzicht een reprimande van de redactie, heb ik het schrijven van mijn column even uitgesteld tot er wat uitzicht zou zijn op de uitslagen.

De uitkomst van verkiezingen is soms een enorme verrassing. Dat geldt ook zeker voor deze verkiezing. Wat mij betreft een behoorlijke aardschok. Ik denk dat weinigen deze uitkomst hadden voorspeld.

Deze avond wordt op televisie en sociale media al volop geëvalueerd, waarom enerzijds regeringspartijen worden beloond voor het nemen van bestuurlijke verantwoordelijkheid en anderen om diezelfde reden een verlies hebben te nemen. Maar ook een aantal oppositiepartijen die feitelijk gezien voor hun achterban toch best iets hadden bereikt, worden soms geconfronteerd met een stevig verlies.

We kunnen lang stilstaan bij de evaluatie, maar we moeten vooral vooruitkijken en zien we hoe we met deze uitslag het belang van boer en tuinder vertaald krijgen in een coalitieakkoord. Zeker bij de veehouders zal daar veel zorg over zijn.

Wij hebben een goed verhaal met toekomstperspectief te vertellen, dat verdient een plek in de formatie

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Toch houd ik me vast aan de feiten die voor ons pleiten. Wij zijn op veel fronten wereldwijd koploper. Met weinig emissies weten we fantastische hoogwaardige producten voort te brengen. Samen met partijen in de keten en de wetenschap blijven we ons ontwikkelen en brengen we die kennis en producten verder. Dat heeft invloed, ook elders in de wereld.

Wij hebben dus een goed verhaal met toekomstperspectief te vertellen. Dat verdient een plek in de formatie. Werk aan de winkel dus!

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer