Voormalig CDA-bewindsman Henk Bleker stemt FvD

Voormalig CDA-staatssecretaris Henk Bleker stemt volgende week bij de Tweede Kamerverkiezingen op Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt hij tegen De Telegraaf. Zijn keuze is met name ingegeven door het huidige landbouwbeleid, dat volgens hem te veel wordt bepaald door Europese regelgeving.

Voormalig+CDA%2Dbewindsman+Henk+Bleker+stemt+FvD
© Nieuwe Oogst

Als staatssecretaris in het eerste kabinet-Rutte had Bleker zelf landbouw in zijn portefeuille. Na de val van dat kabinet stelde hij zich in 2012 kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Maar de leden kozen toen met een ruime meerderheid voor Sybrand van Haersma Buma.

Zijn stem voor FvD moet volgens Bleker niet gezien worden als een stem tegen het CDA. 'Ik blijf een christendemocratisch hart houden. Ik blijf vinden dat de overheid moet beschermen en dicht bij de mensen moet staan, maar ook verantwoordelijkheid bij de mensen moet leggen.'


Bleker was de afgelopen jaren zeer kritisch over het landbouw- en stikstofbeleid van het demissionaire kabinet, waar ook het CDA zitting in heeft. Ook sprak hij al eerder zijn bewondering en waardering uit voor FvD-leider Thierry Baudet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer