Timmermans: 'CO2-opslag moet agrarisch bedrijfsmodel worden'

De Europese Commissie wil de opslag van koolstof ontwikkelen tot een nieuw agrarisch bedrijfsmodel. De opslag van CO2 in landbouwgronden wordt onderdeel van het aangescherpte Klimaatbeleid dat vicevoorzitter Frans Timmermans deze week in Brussel bekendmaakte.

De zogenaamde carbon farming wordt een nieuw bedrijfsmodel waarbij handel en rechten in koolstofopslag aan- en verkocht kunnen worden. Eerder dit jaar kondigde de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden aan dat koolstofopslag het belangrijkste onderdeel wordt van zijn nieuwe landbouwbeleid.


Volgens Milieucommissaris Timmermans moet Europa zich veel concreter wapenen tegen de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering zoals hitte, stormen en droogte. Carbon Farming kan daar volgens hem een rol in spelen.


Bekijk hieronder het carbon farming-webinar van Nieuwe Oogst en Bayer
Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer