Stikstofbeleid+in+Belgi%C3%AB+onder+vergrootglas
Nieuws
© Dirk Hol

Stikstofbeleid in België onder vergrootglas

Het stikstofbeleid in België ligt onder vuur. De stikstofregelgeving voor landbouwbedrijven die uitbreiden is te laks en niet wetenschappelijk onderbouwd. Dat staat in een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb) dat de Vlaamse krant De Tijd kon inkijken.

De raad deed deze uitspraak naar aanleiding van een zaak van een landbouwbedrijf dat wilde uitbreiden en daarvoor een nieuwe vergunning nodig had. De exacte gevolgen van het arrest van de RvVb zijn nog onduidelijk, maar het kan aanleiding zijn voor strengere stikstofnormen voor de landbouw, stelt de krant.

Natuurorganisatie Natuurpunt heeft aangekondigd naar de rechter te stappen als de regering de wetgeving niet aanpast. De Vlaamse minister van Landbouw Hilde Crevits heeft aan De Tijd gezegd strengere stikstofnormen niet uit te sluiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer