Roelof Bisschop: 'Landbouwakkoord moet meerjarenbeleid opleveren'

De Sociaal-Economische Raad (SER) gaat verkennend onderzoek uitvoeren naar het landbouwakkoord. Dit gebeurt in opdracht van LNV, naar aanleiding van een motie van SGP.

De uitkomst moet bijdragen aan een breedgedragen akkoord over de toekomst van de landbouw. Initiatiefnemer van de motie Roelof Bisschop en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak reageren hierop.


In het landbouwakkoord maken landbouworganisaties, financiers, ketenbedrijven en maatschappelijke organisaties gezamenlijk afspraken over onder andere verdere verduurzaming van de landbouw en het verdienvermogen. Deze afspraken moeten de basis zijn voor meerjarig beleid.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer