Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Jan Cees Vogelaar (JA21)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Jan Cees Vogelaar (59).

Vogelaar was tot 2014 melkveehouder in Lelystad. Hij stopte met zijn bedrijf omdat hij geen opvolger had. Samen met zijn dochters runt hij nu een manage, Maverick. Dat staat voor 'ongetemd, onafhankelijk, andersdenkend'.

De ondernemer bekleedde diverse bestuurlijke functies in de paarden- en zuivelsector. Hij wierp zich in 2020 op als een van de kandidaten voor het voorzitterschap van LTO Nederland. Als adviseur was hij nauw betrokken bij het Landbouwcollectief, Farmers Defence Force en Dutch Dairyman Board. En hij is medeoprichter van Stichting Agrifacts en was voorzitter van Stichting Mesdagfonds.


CDA en FvD

Tot en met 2019 was Vogelaar actief voor het CDA. Hij deed in 2018 voor deze partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad en in 2019 aan de Provinciale Statenverkiezingen. In 2020 maakte hij de overstap naar Forum voor Democratie (FvD). Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 stond hij op plaats 9 op de kandidatenlijst.

Vogelaar brak met FvD-voorman Thierry Baudet na de problemen rond vermeend antisemitisme en fascisme binnen die partij. Hij sloot zich vervolgens aan bij de afsplitsingspartij JA21 die is opgericht door Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. Op deze lijst staat hij zevende.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer