Distributie+bietenzaad+start+volgende+week
Nieuws
© IRS

Distributie bietenzaad start volgende week

Akkerbouwers krijgen vanaf volgende week hun zaaizaad voor de suikerbieten geleverd, meldt Cosun Beet Company.

De zaadfirma's leveren de bestellingen van het bietenzaad deze week af op de depots van de suikerfabrikant. De distributie van het bietenzaad naar de bietentelers vindt vanaf volgende week plaats. Dit betreft de bestellingen die tijdig zijn opgegeven. De distributie wordt voor 10 maart afgerond.

Bietenzaadbestellingen die na de sluiting van de officiële bestelperiode op 8 januari zijn binnengekomen, zendt Cosun Beet Company vanaf de tweede week van maart per koeriersdienst na. Voor deze nabestellingen geldt volgens de suikerfabrikant geen afgesproken uiterlijke afleverdatum.


Bietenareaal 82.000 hectare

Op basis van de zaadbestellingen en de toewijzing van 102 procent voor het teeltjaar 2021 gaat Cosun Beet Company uit van een bietenareaal in Nederland van 82.000 hectare. Dit is 1,5 procent minder dan afgelopen jaar. De verwachte daling van het areaal suikerbieten in de Europese Unie is 3 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer