Knoll MultiBaler XL-machine voor stationair en mobiel gebruik

Knoll in Staphorst introduceert samen met zijn Finse partner Agronic Oy een nieuw model MultiBaler voor stationair en mobiel gebruik.

Knoll+MultiBaler+XL%2Dmachine+voor+stationair+en+mobiel+gebruik
© Knoll

Met de Knoll MultiBaler XL wordt de bestaande range van MultiBalers uitgebreid tot drie modellen. De machine is geschikt voor het verwerken van gehakselde of geshredderde materialen, zoals mais, gehakseld gras, vezelhennep en bietenpulp.

Bij de ontwikkeling van de Knoll MultiBaler XL is het bedrijf teruggekeerd naar de tekentafel en is met een blanco ontwerp begonnen. De bouwwijze en inzetbaarheid zijn afgeleid van de bestaande MultiBalers 820 en 1220. Maar de machine is in zijn geheel nieuw ontworpen.


Perskamer

De basis is een perskamer, voorzien van 17 HD-persrollen in combinatie met twee PowerGrip-4-riemen. Deze voorkomen materiaalverliezen tijdens het persen. De machine is overigens uitgevoerd met een retoursysteem over de volledige lengte. De MultiBaler XL maakt balen met een diameter van 100 tot 115 centimeter (variabel) en een breedte van 120 centimeter. Afhankelijk van materiaalsoort en conditie produceert de machine balen van 500 tot 1.350 kilo.

Vanuit de bunker met een inhoud van 8 kuub wordt het te persen materiaal door een invoerketting naar de perskamer gevoerd. De MultiBaler XL is uitgevoerd met twee speciale doseerwalsen die zorgen voor een optimale materiaalverdeling. Dit maakt de machine geschikt voor het verwerken van diverse korte en lange materiaalsoorten.


Bindsysteem

Na het vormen van de baal in de perskamer wordt deze voorzien van een net of mantelfolie. De MultiBaler XL is uitgerust met een gepatenteerd bindsysteem. De folie of het net wordt hydraulisch ingevoerd en vervolgens door een instelbaar hydraulisch remsysteem op spanning gebracht om een goede binding van de baal te garanderen.

De MultiBaler XL is multifunctioneel inzetbaar. Behalve stationair gebruik is bij de ontwikkeling van dit nieuwe model ook de mobiele inzetbaarheid een belangrijk aspect geweest.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer