Zibo%2Dvorenpakker+voor+goed+zaaibed+bij+ondiep+ploegen
Nieuws
© Zinger

Zibo-vorenpakker voor goed zaaibed bij ondiep ploegen

Zinger Mechanisatie in het Drentse Borger brengt een gekartelde vorenpakker op de markt, vooral bedoeld voor toepassing bij ondiep ploegen.

De geïntegreerde Zibo-vorenpakker is opgebouwd uit grote gekartelde schijven van slijtvast kunststof met een diameter van 720 millimeter. Standaard worden op elke 50 centimeter werkbreedte vier schijven toegepast. Iedere schijf heeft een werkbreedte van 125 millimeter wat in een gelijkmatige druk resulteert.

Bij het frame worden standaard twee draagarmen meegeleverd, zodat de Zibo-vorenpakker eenvoudig meedraait op een wentelploeg. Dankzij een laag eigen gewicht wordt overbelasting van de ploeg vermeden.


Ploegdiepte

Uit meerdere onderzoeken en meerjarige praktijkervaringen blijkt dat ondiep ploegen duidelijke voordelen heeft ten opzichte van de gangbare ploegdiepte van tussen de 20 en 30 centimeter. Een geïntegreerde Zibo-vorenpakker zorgt ervoor dat er toch een goed zaaibed wordt neergelegd, aldus Zinger.

Bij ondiep ploegen wordt onkruid effectief ondergewerkt. Bodemleven, organische stof en mineralen blijven meer geconcentreerd boven in de bodem. Voorjaarsploegen op kleigrond is mogelijk en er is minder sprake van nitraatuitspoeling. Bovendien is er bij ondiep ploegen minder risico op structuurbederf en kan eenvoudiger vlak ploegwerk worden afgeleverd, wat resulteert in een verbeterd zaaibed.


Combineren

'Een verhoogde capaciteit en verlaagd brandstofverbruik maken ondiep ploegen tot een interessante optie voor telers. Door de ploeg te combineren met een geïntegreerde Zibo-vorenpakker, wordt het zaaibed direct goed aangedrukt voor een voorspoedige kiemstart', meldt Zinger.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer