Praten+over+financi%C3%ABle+zorgen+geeft+stip+op+horizon
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Praten over financiële zorgen geeft stip op horizon

Boeren hebben veel twijfels over hun toekomst en financieel kunnen ze het steeds moeilijker bolwerken. Erfcoach Babke Roeterdink (34) uit het Overijsselse Bathmen helpt mensen om hun plannen concreet te maken.

Roeterdink is een luisterend oor voor boeren. Veehouders kloppen bij haar en haar collega's van de Digitale Erfcoach aan, omdat ze willen sparren over hun toekomstplannen. Soms is er geen opvolger en twijfelt een echtpaar of ze op de boerderij willen blijven wonen. Ook weten boeren met financiële zorgen de erfcoach te vinden.

'Als erfcoach heb ik niet de oplossing voor de lage melkprijs. Maar als mensen zorgen hebben, kan ik hun wel adviezen geven', aldus de boerendochter in De Stentor.


Doorverwijzen

Soms is één gesprek genoeg, maar Roeterdink ziet ook dat ze weleens drie of vier keer om tafel gaat zitten. 'Vaak hebben ze hun hoofd vol met financiële zorgen. Ze kunnen er met ons over praten. En als ze er behoefte aan hebben, dan kunnen we hen doorverwijzen naar andere deskundigen', aldus Roeterdink.

De Digitale erfcoach is een initiatief van provincie Overijssel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer