Podcast over nieuwe generatie boerinnen

Nieuwe Oogst heeft in de eindejaarsspecial 2020 het eigen onderzoek gepubliceerd over de rol van de boerin bij bedrijfsovernames. Uit dat onderzoek bleek onder meer dat steeds meer boerendochters ervoor kiezen om de boerderij of tuinderij van hun ouders over te nemen.

In deze podcast schetsen voorzitter Willemien Koning-Hoeve van LTO Vrouw en Bedrijf en hoogleraar Bettina Bock (WUR) de positie van de jonge boerin in het recente verleden en in de tegenwoordige tijd. Daarnaast vertellen drie boerendochters over hun studie aan Aeres Hogeschool in Dronten, het melkveebedrijf van hun ouders en hoe zij hun toekomst zien als baas op het eigen erf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer