Podcast: 'We spelen stikstof vrij voor een ander'

Regelmatig hoor je bij Nieuwe Oogst gesprekken en reportages die duiding en verdieping geven aan het nieuws. We nemen je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen, deskundigen en beleidsmakers.

Melkveehouders rond het Zuid-Hollandse Nieuwkoop willen stikstofruimte verleasen aan bedrijven die tijdelijk stikstofruimte nodig hebben, zoals bouwbedrijven, de Rotterdamse Haven en Schiphol.

Met de opbrengsten kunnen zij innovatieve, bovenwettelijke maatregelen nemen om de stikstofuitstoot te verminderen. Ze roepen rijk en provincies op het verleasen van vrijgespeelde stikstof mogelijk te maken via de provinciale beleidsregels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer