Groot+bereik+kippromotiecampagne+Nepluvi
Nieuws
© Twan Wiermans

Groot bereik kippromotiecampagne Nepluvi

De pluimveesector startte in 2020 met hulp van Europese subsidies een promotiecampagne voor kip. Gezien het bereik is die succesvol, stelt de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) aan.

Voorzitter Gert-Jan Oplaat van Nepluvi vindt dat het hoog tijd was voor deze campagne. 'Veel mensen weten niet goed hoe pluimvee wordt geproduceerd en hier wordt veel onjuiste informatie over verstrekt. Het is belangrijk om te vertellen hoe de verschillende concepten allemaal op hun eigen manier erg duurzaam zijn.'

De campagne werpt nu al zijn vruchten af, zegt Oplaat. Uit de laatste cijfers blijkt namelijk dat alleen al met de social media posts, magazines en de radio meer dan 10 miljoen ontvangers werden bereikt. De voorzitter stelt dat Nepluvi hiermee een eerlijk bericht tegenover de onterechte negatieve framing wil zetten.

'In onze campagne laten we bijvoorbeeld zien dat groeibevorderende hormonen al sinds 1961 verboden zijn in Nederland, dat vleeskippen niet in kooien leven en dat er continu streng toezicht aanwezig is vanuit de overheid op alle slachthuizen.'


Juiste informatie

Oplaat benadrukt dat eenieder vrij is om te eten wat hij wil en dat deze campagne in eerste instantie ook geen vleespromotie is. Hij stelt dat het promotie is van juiste informatie over de sector.


De cijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat pluimveevlees een belangrijk onderdeel is van het dieet van Europese consumenten. Zo is de afgelopen tien jaar de consumptie van pluimveevlees met 17 procent gestegen en zijn de vooruitzichten op de lange termijn goed.


Weloverwogen keuze

Ook onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research in opdracht van Wakker Dier heeft onlangs bevestigd dat de consumptie van pluimveevlees in Nederland opnieuw is gestegen. Oplaat: 'Met behulp van deze campagne zal de consument ook naar de toekomst toe met de juiste achtergrondinformatie een weloverwogen keuze kunnen maken voor de aankoop van kip.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer