Lean & Green Star voor transport Cosun Beet Company

Cosun Beet Company heeft de Lean & Green Star gekregen. Met deze ster wordt de bietenverwerker beloond voor het fors verminderen van de CO2-uitstoot door transport op 100 procent eigen groen gas.

Lean+%26amp%3B+Green+Star+voor+transport+Cosun+Beet+Company
© Suiker Unie

Lean & Green is marktleider in CO2-reductieprogramma's voor de logistieke sector. Met duurzame maatregelen en 'best practices' helpen zij bedrijven de CO2-uitstoot te verminderen en kosten te besparen.

Het Lean & Green-programma bestaat uit drie stappen. De eerste stap is een plan dat beschrijft hoe je binnen een logistiek traject minimaal 20 procent CO2-uitstoot in vijf jaar tijd gaat besparen. Voor dit plan ontving Cosun Beet Company eerder de Lean & Green Award. Een van speerpunten in het plan was de inzet van eigen geproduceerd groen gas voor de leveringen van bulksuiker in Nederland.


Daadwerkelijk besparen

De tweede Lean & Green stap is het daadwerkelijk besparen van deze 20 procent CO2-uitstoot met als beloning de Lean & Green Star. Dit heeft Cosun Beet Company nu bereikt met de huidige vloot van 100 procent groengasvrachtauto's. In 2018 is het bedrijf gestart met de 100 procent groengasauto's en nu rijden achttien van de vijftig vrachtauto's op 100 procent eigen groen gas.

Voor het behalen van de tweede ster moet Cosun Beet Company nog eens 10 procent CO2-reductie realiseren. Bovendien moet er samenwerking in de keten zijn. Cosun Beet Company is van plan in 2021 de tweede ster te gaan verdienen. Daartoe wordt het wagenpark verder uitgebreid met 100 procent groengasmotoren. Daarvoor zijn al afspraken gemaakt met vervoerders, truckfabrikanten en klanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer