Brabantse+kweker+levert+bomen+voor+eerste+verticale+bos
Nieuws
© Van den Berk Boomkwekerijen

Brabantse kweker levert bomen voor eerste verticale bos

De eerste tien bomen zijn onlangs in bakken en balkons aan de gevel van de in aanbouw zijnde Trudo Toren op Strijp-S in Eindhoven geplant. Leverancier is Van den Berk Boomkwekerijen in Sint-Oedenrode.

De komende maanden worden zo'n tien verschillende soorten bomen geplant. In totaal gaat het om 125 stuks, waaronder berken, hazelaars en lijsterbessen. Naast de bomen worden zo'n 8.000 vaste planten en 1.300 heesters geplant. Daarmee vormt de Trudo Toren het eerste 76 meter hoge verticale bos in Nederland. Het idee is gebaseerd op de Bosco Verticale, twee groene wolkenkrabbers in Milaan.

'We vinden het bijzonder dat we onze bijdrage mogen leveren aan het project in Eindhoven', aldus Brenda Swinkels van Van den Berk Boomkwekerijen. 'Ruim twee jaar geleden zijn we begonnen met de kweek in airpots. Het grote voordeel van deze kweekmethode is dat de bomen hun verplantingsstress al op de kwekerij zijn kwijtgeraakt en op de nieuwe locatie direct zullen doorgroeien, ook buiten het gangbare plantseizoen.'


Hijskraan

De bomen zijn door de aannemer met een kraan op hun plek geplaatst. De komende maanden worden de overige bomen geplant. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het voorjaar klaar, zodat in de zomer de bomen in volle bloei staan. Swinkels: 'De bomen zijn rood en zilverbladig en elk seizoen laten ze iets aparts zien.'

We vinden het bijzonder dat we onze bijdrage mogen leveren aan dit project

Brenda Swinkels, Van den Berk Boomkwekerijen

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer